• 19. september 2018
  • 19:30
  • Engelsholm Højskole

Tag med på en uforglemmelig rejse ind i et skatkammer af viden om smykker, rubiner og safirer, når forfatter, foredragsholder, redaktør og udstillingsarrangør Nina Hald på underholdende vis fortæller om sin bog ”Eventyrlige Rubiner”.

 

Foredraget er en veloplagt fortælling om det rubinsæt, som kronprinsesse Mary bærer i disse år, om den røde farves kulturhistorie og om rubiner som de mest eftertragtede ædelsten gennem årtusinder. Foredragets illustrationer skal nok få det til at krible i både fantasien og fingrene, mens rubinsættets mere end 200 år gamle historie gennemgås i en både humoristisk og vidende tone. Og så vil et par hemmeligheder også blive afsløret undervejs i løbet af foredraget – nemlig de hidtil ukendte smykker i sættet.

 

Rubinsættet er for nyligt blevet restaureret og forandret af Dulong Fine Jewelry. I foredraget kigger vi guldsmedene over skulderen i et privilegeret indblik i, hvordan smykkerne lidt efter lidt er blevet nænsomt forandret.

 

Nina Hald forfatter og smykkejournalist. Hun har kurateret og arrangeret tre kongelige smykkeudstillinger og arbejder for ca. 25 medier i otte lande. Hun er redaktør for det danske fagblad for guldsmede, AuClock, og smykkeredaktør for magasinet Luxury Aficionados. Derudover leverer hun smykke- og urstof til blandt andet Dagbladet Børsen og Jyllands-Posten.

 

https://www.engelsholm.dk/arrangementer/foredrag-nina-hald-eventyrlige-rubiner.html