• 11. september 2019
  • 19:30
  • Engelsholm Højskole

Under Donald Trump er det Vesten, som har givet os enestående fred, velstand og succes siden Anden Verdenskrig, ved at falde fra hinanden. Præsidenten melder USA ud af det meste og sår tvivl om resten – for under Trump er det altid og hele tiden ”America First”.

 

Trump er flintrende ligeglad med USA’s stærkeste allierede i Europa og Nordamerika. Han elsker derimod USA’s traditionelle fjender som Nordkorea og Rusland. Præsidenten er tydeligt mere fascineret af ”stærke mænd” i diktaturer end af demokratiske ledere.

 

”Lederen af den frie verden” stempler NATO som ”forældet” og anklager EU for at være sat i verden for at ”drage fordel af USA”. De aftaler, som USA allerede havde godkendt – Paris-aftalen om global opvarmning, Iran-aftalen om atomnedrustning – melder han sig ud af. Det store spørgsmål er nu: Hvad pokker sker der? Hvorfor handler Trump, som han gør? Og måske allervigtigst: Hvad kan Europa og Danmark gøre for at hindre, at det hele falder sammen?

 

David Trads leverer i sit skarpe, indsigtsfulde, engagerende og underholdende foredrag det store historiske og aktuelle overblik. Trads er journalist og forfatter, en af landets mest benyttede analytikere af USA og Trump på tv, radio og i aviser. Han har boet i USA i en årrække, både i de største byer og de mindste flækker. I dag er han blandt andet tilknyttet Politiken som klummeskribent og TV2 som kommentator.

 

Læs mere på: https://www.engelsholm.dk/kalender/foredrag-david-trads-verden-under-trump-hvad-pokker-sker-der/