• 21. marts 2019
  • 19:30
  • Jelling Kro

Lokalhistorisk Forening for Jelling, Kollerup-Vindelev og Hvejsel Sogne

 

Generalforsamling

 

torsdag den 21. marts 2019 kl. 19,30

på Jelling Kro

 

Dagsorden ifølge foreningens vedtægter.

 

 

Efter generalforsamlingen og kaffen fortæller

aftenens gæst, Karl Kristian Terkelsen, om:

 

 

Abrahamsens Gård – Jelling Friluftsgård

  

Det er ikke nogen nyhed, at Jelling er en by med mange aktive folk, der gerne benytter sig af de mange sportstilbud, som JfS gennem årene som ”paraply” for det hele er kommet med.

 

Af disse tilbud må her nævnes OK Gorm, og det er der en grund til.

Den kommer nu ….

 

Tilbage i 1995 arvede Jelling Golfklub nemlig den ejendom i Jelling skov, der senere udvikledes til at blive en fantastisk base for friluftssportens udøvere, Abrahamsens Gård.

 

På gårdens hjemmeside skrives der sådan her om stedets historie:

”Midt i det naturskønne område syd for Jelling ned mod Grejs å ligger Abrahamsens Gård. Ejendommen i sin nuværende form er opført i perioden 1907 – 1933. Ejendommen har været i familien Abrahamsens eje siden 1867.

 

Ved Jens Abrahamsens død 1995 arvede Jelling Golfklub ejendommen med jord og bygninger. Golfklubben kunne ikke anvende bygningerne og henvendte sig til Gorm, som på det tidspunkt manglede klublokaler. I første omgang blev der indgået et 25-årigt lejemål, men efter en omfattende renovering af stuehuset med møde- og opholdslokaler og kostalden med bade- og toiletfaciliteter, købte Gorm stedet i 1998 ….”.

 

Den videre historie om stedets udvikling vil orienteringsløber-folkenes mangeårige leder, Karl Kristian Terkelsen, fortælle om på generalforsamlingen.

 

Alle er velkomne...                                                                                                   Ragna J.