• 1. december 2019
  • 13:30
  • Gorms Torv, Jelling

Hvert år er det traditionen, at julemanden lægger vejen forbi Jelling og tænder det store juletræ på Gorms Torv. Traditionen er også, at han altid har en overraskelse eller to med i ærmet.

Det sker søndag 1. december, når han ankommer sammen med "de gamle nisser" til Gorms Torv klokken 14. Men inden da er han at finde et andet sted i byen - og det er her, at man håber at få hjælp fra byens børn.

Således kan børnene være med til at finde julemanden og vise ham vej til Gorms Torv. Det gør de ved at møde klokken 13.30 på Rema 1000's parkeringsplads og hjælpe "de gamle nisser" fra Højager med at finde julemanden.

- Nisserne mener, han holder til i Østbyen, lyder rygterne fra Jelling Turist- og Handelsstandsforening, som står bag søndagens arrangement.

Når julemanden efter planen ankommer klokken 14, er der en kort velkomsttale ved Irene Uhrbrand, formand for Jelling Turist- og Handelsstandsforening, inden julemanden for alvor stjæler fokus.

Først tændes juletræet, derefter spiller julemanden op til dans, mens nisserne danser omkring træet, og senere deler han juleposer ud. Samtidig er der åbent i boderne, hvor det blandt andet er muligt at købe lidt godt til ganen.

I den forbindelse oplyser Jelling Turist- og Handelsstandsforening i øvrigt, at det kan være muligt at sælge juleting fra boderne, hvis man er medlem af foreningen eller er non-profit-forening.

Kilde: Jellingugeavis.dk