• 16. juni 2021
  • 13:30
  • Røde Kors Center, Bredager 25, Jelling

Teater bruger dukker til at fortælle immigranters historier

 

Den engelske teaterleder Rebekah Caputo, der selv flyttede til Aarhus i 2015, står bag projektet Belonging, der bruger dukketeater til at sætte fysik på, hvordan det føles at flytte til Danmark fra et andet land. Historien er baseret på beretninger fra flygtninge og indvandrere – indsamlet til workshops i vinteren 2020-2021 i Gellerup, på Røde Kors' asylcenter i Jelling og over video på Zoom. Forestillingen Belonging får urpremiere på Teater Refleksion 3. juni.

 

Der er i dag en tendens til at fokusere meget på de negative aspekter af immigration. Kunstprojektet Belonging vil vise, at immigranter også kan rykke et land frem og skabe positiv udvikling og diversitet.

 

I Belonging inviteres publikum ind i en eventyrlig verden af papir – et skrøbeligt men værdifuldt materiale, der kan foldes, klippes, krølles og skæres på alle tænkelige måder – og en persons papirer er samtidig forudsætningen for at få adgang til et nyt land. Fortællingen er sat i scene i en popup-scenografi, der med udgangspunkt i et helt enkelt bord udfolder mangeartede verdener og magiske fortællinger, der opstår i publikums bevidsthed, i fysisk scenografi og gennem brug af lavteknologi og håndholdte projektioner.

 

Rebekah håber, at publikum går ud fra forestillingen med en fornemmelse af forundring over, at de kan føle så meget empati og håbefuldhed for et stykke papir.

 

Spilledatoer:

Teater Refleksion: Premiere: 3/6 kl. 19. Spilledage: 5/6 og 6/6 kl. 15.

Forestilling i Jelling, Røde Kors center: 16/6 kl. 13.30

Forestilling på Gellerup Art Factory: 18/6 kl. 17

Forestilling på Dokk1, lille sal: 23/6 kl. 19

 

Læs mere i vedhæftede pressemeddelelse og kontakt mig for interviews, reportage, billetter eller billeder i højere opløsning.

 

Hør Rebekah Caputo fortælle om projektet (YouTube)