Poppo - Ale

Da Poppo kom til Danmark varsledes en ny tid, og Poppo skiller sig ud blandt øl fra Jelling Bryghus, ved at være den første overgærede øl i sortimentet.
Poppo overraskede sin samtid ved at bære jernbyrd - Poppo fra Jelling Bryghus overrasker ved sin rige duft og smagsfylde. Poppo er nænsomt krydret med eksotiske smage fra sydens klosterhaver.

Poppo er overgæret og er klar 5-6 uger efter brygning.
Nyd Poppo ved 10-12°C til krydrede retter eller blot alene som en eftermiddags-øl på terrassen.
Opbevares stående, mørkt og køligt. alkohol ca. 5,4% vol.

Historien:

Poppo var navnet på den gejstelige, der bragte kristendommen til Harald og fik ham omvendt. I en fantastisk billedserie fra Tamdrup kirke er fortællingen om Haralds dåb gengivet. Især det fjerde billede i fortællingen er enestående: Man ser Poppo døbe Harald, der sidder i en tønde, samtidig med at han gør korsets tegn for hans bryst og pande, og med den anden hånd er han ved at hælde vand i håret på Harald.

I den første udgave af den forgyldte kobberplade var Poppo en gejstlig (munk eller abbed), men ved en tilføjelse oven på den ældste plade, har Poppo skiftet status: Nu er det en biskop med hornet mitra (bispehue) der døber Harald. Måske er Poppo blevet forfremmet ovenpå den præstation det formentlig har været, at overbevise danernes konge i Jelling.

Tilbage til Std. sortiment