Øl har længe været et yndet middel til at føje en ekstra smagsdimension til kødet under kuglegrillens runde låg.
Navnet Tyrfing er hentet fra det magiske sværd, som Odins sønnesøn fik lavet hos dværgene. Navnet harmonerer godt med den magi, der opstår i mødet mellem øl og kød. Kombinationen af den rige historie i Jelling og viljen til at skabe noget unikt ligger Jelling Bryghus meget på sinde. Sværdet Tyrfing er noget enestående og det samme gælder det nye bryg. Derfor har man også valgt en begrænset produktion på 1000 flasker, som sælges gennem udvalgte forhandlere.
"Øl er fremragende ingrediens i mange forskellige retter. Øllet tilfører bitterhed fra humlen og sødme fra malten. Specielt ved marinering af kød får man en meget fyldig smagsoplevelse," siger Kjeld M. Christensen, Tidl. bestyrelsesformand i Jelling Bryghus, og tilføjer, at der naturligvis følger opskrifter med den nye marinade.
"Vores brygger har eksperimenteret længe for at finde frem til den helt rigtige formel," forklarer Kjeld M. Christensen. "Der er tilsat surdej i brygningen, som frembringer den mælkesyre, der mørner og lader smagsstofferne trænge ind i købet.
I Frankrig og Belgien er der en lang tradition for at anvende øl i madlavningen. Her er La Cuisine à la Bière "ølkøkkenet" en anerkendt gren med egne skikke og traditioner. I takt med at interessen for specielle øl er vokset herhjemme, har øllet i højere grad fundet vej ind i den danske kogekunst.