Skiløb

Skiklubben GORM har ideelle rammer i og omkring Abrahamsens Gård, som ligger naturskønt mellem Jelling Skov og golfbanen. På Abrahamsens Gård er der varmestue, som altid er åben for offentligheden, så man kan komme ind og nyde sin medbragte mad og kaffe. Der er desuden smørestald og gode omklædnings-faciliteter med sauna, som åbnes efter aftale.

Klubben har egen snescooter med sporslæde, som bruges til at præparere de op til 10 km spor, når sneen lægger sig i tilstrækkelige mængder. Løjpesystemet er placeret idyllisk på dele af golfbanen, og med afstikkere ind på skovvejene i Jelling Skov.

Alle er velkomne til at benytte løjperne, men der er en fælles forpligtelse til at sikre bedst mulige forhold. Løjperne er lagt med omhu for at give de bedst mulige forhold for løberne, og samtidig styre udenom de områder af golfbanen, som ikke tåler belastningen fra skiløb.

Derfor,

  • Benyt kun de løjpespor, som er præpareret af skiklubbens folk, og som er synligt markeret med klubbens karakteristiske metalskilte
  • Undgå at gå i løjpen
  • Hold hunde væk fra løjpen – smøring af skiene vil vi gerne selv klare…
  • Lav ikke selv ”genveje” ind over golfbanen. Dele af golfbanen tåler ikke belastning, og skiklubbens spor er lagt med omhu for at skåne golfbanen.
  • Gør meget gerne brug af faciliteterne på Abrahamsens Gård, evt. som udgangspunkt for turen, og som pausested.

Løjper præpareres på golfbanen.

Når sneen ikke er der, er rulleskiene det bedste træningsalternativ når man forbereder sig til vinterens langrendsløb. Rulleski er i det hele taget en fantastisk motionsform – man får virkelig brugt hele kroppen og man er meget mindre udsat for de skader som f.eks. løbere så ofte rammes af. Så skader det heller ikke at vi i Danmark i almindelig og i Jelling-området i særdeleshed har virkelig godt terræn til rulleski med vores mange cykelstier og bagveje.

Klar til en tur på rulleski.