• 27. februar 2024
  • 18:45
  • Jelling Bibliotek, Møllegade 10, Jelling
Hvordan laver meteorologerne egentlig en vejrudsigt? Og hvilke mekanismer er det der styrer vejret og atmosfærens udvikling? Få svar på det og meget mere når to ”vejr-eksperter” fortæller om deres forskning og arbejde for at lave den perfekte vejrudsigt live fra Aarhus Universitet.

Hvorfor er det sværere at forudsige den præcise sigtbarhed i en tåge, end vindstyrkerne i en vinterstorm? Og kommer meteorologerne nogensinde til at kunne forudsige præcist hvor en byge rammer?

Hør om vores vejr i Danmark, Færøerne og Grønland – om hvilke mekanismer der styrer vejret og atmosfærens udvikling. Få også svar på spørgsmålet ’Hvor kommer vejret fra?', når meteorolog Jesper Eriksen og vejr- og klimaforsker Eigil Kaas fortæller om vejrfænomener som kan være opstået flere tusinde kilometer væk.

I foredraget vil du få en introduktion til meteorologernes værktøjskasse og høre om den videnskab og teknologiske udvikling som gør at meteorologer kan udarbejde mere og mere præcise vejrudsigter. Historisk set har meteorologens arbejde nemlig udviklet sig fra at være et håndværk til nu at blive suppleret med digitale værktøjer og supercomputere. Og hvad med fremtidens vejrudsigter: vil brug af kunstig intelligens, AI, forbedre dem?

Foredraget er en del af Aarhus Universitets række af "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Foredraget livestreames til Byens Bio i Jelling. Livestreamingen starter kl. 19. Dørene lukkes kl. 18.45.

Gratis entré.
Bare mød op - tilmelding ikke nødvendig.

 

Link til arrangementet på bibliotekets hjemmeside: https://vejlebib.dk/arrangementer/viden-videnskab/jagten-perfekte-vejrudsigt/livestreamet-foredrag-aarhus-universitet