En hel dag i Jelling 

 

Jellingstenene og vikingetiden:

Skal du besøge Jelling en hel dag, anbefaler vi først og fremmest, at du besøger oplevelsescentret Kongernes Jelling og ser Jellingstenene ved Jelling Kirke.

Jelling-monumenterne (Jellingstenene og området omkring) er på UNESCO's verdensarvsliste. Du kan læse mere om Jelling-monumenterne på dansk, engelsk eller tysk på VisitVejles hjemmeside.

I sommermånederne kan du se Vikingeskibet Jelling Orm i Fårup Sø, lidt udenfor Jelling. Det er muligt at sejle med skibet på udvalgte dage. Læs mere om skibet på www.jellingorm.dk

I weekenden i uge 27 er der hvert år vikingemarked i Jelling, det er altid et besøg værd.

 

Spisning i Jelling:

Et (eller flere) besøg på nogle af byens spisesteder vil være oplagt, når du besøger Jelling. Byen har både kro, caféer og pizzeriaer, så der er noget for enhver smag. Se den komplette liste over spisesteder på www.jellingguiden.dk/spisesteder

Skal du have en hurtig salat eller sandwich til et af dine måltider, kan dette købes i byens dagligvareforretninger; SuperBrugsen, Rema1000 og Netto, som alle kan findes på www.jellingguiden.dk/shopping/

 

Shopping i Jelling:

I Jelling er der en række forskellige, spændende butikker.

I byens centrum finder man en tøjbutik (Miss It) og en vikingeinspireret café, der sælger brugskunst (SEJD - Café & Boutique). Ligeledes finder man brugskunst og andre spændende ting i museumsshoppen (hos Kongernes Jelling).

I byen findes også et apotek (Jelling Apotek) og en genbrugsforretning (IM-genbrug).

Lidt udenfor byen, mod vest, ligger Haughus Gods, som har antik- og kræmmermarked alle weekends året rundt.

Hvis du kan lide gode, specialbryggede øl, er det også værd at nævne, at der er to mikrobryggerier i byen. Besøg deres hjemmesider for at læse mere om deres øl: Jelling Bryggeri og Jelling Bryghus.

 

Friluftsliv i Jelling:

Besøger du Jelling i sommermånederne, kan du besøge Jelling Friluftsbad, hvor der både er mulighed for at lege, bade eller svømme.

Har du lyst til at spille golf, kan dette gøre i en af Danmarks smukkeste golfklubber, Jelling Golfklub, syd for byen.

Der er også mulighed for at fiske ved Jelling Put & Take og leje vandcykler eller robåde ved Fårup Sø Bådudlejning

I skoven syd for Jelling er der en stor skovlegeplads at boltre sig på. Man kan lave bål på skovlegepladsen (der er bålplads og brænde på pladsen) og man kan spise enten i det fri eller i den overdækkede træhytte.

Et andet sted i skoven, ved Abrahamsens Gård, kan man spise sin mad i det lille madpakkehus.

 

Overnatning i Jelling:

Der er mange muligheder for overnatning i Jelling. Der er både kroer, campingpladser og bed & breakfast. Du kan se overnatningsstederne på www.jellingguiden.dk/overnatning

 

 Kommende aktiviteter:

www.jellingguiden.dk/kommende-aktiviteter/

 

Praktiske informationer:

www.jellingguiden.dk/turist-i-jelling/praktiske-informationer/

 

 

Læs mere om ferie i Vejle-området på www.visitvejle.dk (både på dansk, engelsk, tysk og kinesisk)