Billedkunstner Simon Bang udstiller i Byens Kunst Jelling

22. april til 7. maj. Tors./fre. kl. 15 - 17. Lør./søn. kl. 13 - 17

Fernisering lørdag d. 22.4 kl. 14.00

Filmen Kaptajnens hjerte i Byens Bio kl. 15.30 Derefter Artist Talk

Præsentation af billedkunstner, illustrator og filmskaber Simon Bang.

 Simon Bang maler stemninger. I mødet mellem mørket og lyset opstår tusmørkestemninger, ofte tvetydige – og dog genkendelige-  landskaber, hvor man får en fornemmelse af, at noget mere er på spil. Noget mellem virkelighed og fantasi,.. erindringer.. drømme..  Man kan selv digte med.

Bang er en billedskaber, der arbejder i mange forskellige medier. Han er især kendt for sine storyboards til en række nyere danske og internationale film, sine pladeomslag og bogillustrationer. Bang har arbejdet med grafisk design i film og tv-branchen samt visuel museumsformidling. Simon Bang har desuden arbejdet som filminstruktør de sidste 10 år, og siden 2018 har maleriet fået fornyet fokus

Udstillingen er lavet i samarbejde med Vejle Kunsthal, hvor andre af Simon Bangs værker udstilles i samme periode, dels i Den Blå Automat på Banegårdspladsen og dels i Rum 21.

”Kaptajnens Hjerte” i Byens Bio

Byens Bio viser Simon Bangs film ”Kaptajnens Hjerte”. Det tog kunstneren 18 år at skabe denne film. Det var ikke bare en fortælling om Simons morfar, men en større historie om hvordan manden og mennesket agerede i en verden af fremskridt, oprør, forandring og to verdenskrige. Her kommer vi ind i sindet på kaptajn Goth på skibsbroen, der tager ansvar og sikre at bringe både skib, last og besætning sikkert over havet. Filmen afsøger det forrige århundrede og dermed også hvordan man engang ofrede sig for en større sag, mens ens eget private liv, måtte lide skibbrud. Hvordan det personlige afsavn, længsel og tabet af nærhed var det vilkår som sømanden måtte tage på sig i pligtens tjeneste. Det er også en film om at forstå hvem man er og hvor vi kommer fra, hvis man husker at spørge de nærmeste, inden de selv forsvinder ned på havet bund eller bliver til stjerner på nattehimlen. Filmen har modtaget fremragende anmeldelser og modtaget over 30 priser ude i den store verden.

Billetter a´ 50,- købes gennem Byens Bio billetsalg.