Sommerudstilling

med Mette Mailund Strong i Byens Kunst

 Alt var klart til at påskeudstillingen 2019 med billledkunstneren Mette Mailund Strong skulle åbne i Byens Kunst, da den i stedet måtte Corona-lukke. Nu 14 måneder senere prøver vi igen og nu for første gang i foreningens historie med en sommerudstilling, der åbner grundlovsdag den 5. juni. Vi glæder os til igen at vise kunst i Byens Hus og være en del af det genstartede kulturliv i Jelling

Grafiker og billedkunstner Mette Mailund Strong er bosat i Silkeborgområdet og herfra har hun i mange år præget kunstscenen med sine kreative og varierede værker.

For Mette Mailund Strong danner begrebet kompleksitet både fundamentet for og de kunstneriske benspænd i hendes værker. Hendes kunst beskæftiger sig med samtidens eksistensudfordringer. Det moderne liv er i næsten alle henseender blevet meget komplekst og vanskeligt at navigere i. Vi skal vælge til og fra, om stort og småt, have en mening, tænke, ræsonnere og handle i en uendelighed. Gennem sine værker forsøger hun at beskrive denne kompleksitet. Konkret arbejder hun med lagdelt maleri, grafik, og collager hvor papir og pap flettes, rives og bygges op i lag.

Værkerne insisterer nærmest på at blive oplevet som æstetiske affotograferinger eller røntgenfotos af kompleksitet, som får udtryk i materiale, stoflighed, sanselighed. Det er som om hun gennem sine værker vil vække det sansende, legende, oplevende menneske, der findes i os bag alle de udfordringer der kendetegner en kompleks samtid.

Mette Mailund Strong har i mere end 20 år arbejdet med at lukke op for et sådant billedsprog. Inspireret af klassiske maleteknikker fra det 17 årh., har hun således gennem årene udviklet og forfinet sine metoder og sit udtryk til et meget personligt, poetisk og stærkt udtryk.

Rejser og ophold i udlandet danner en rød tråd gennem hendes virke. En anden rød tråd i hendes værker er musikkens virkemidler: rytme, puls, pause. Dette ses bl.a. i den meget varierede palet hun benytter, og når hun i værkerne kombinerer den klassiske ornamentik med mønstre og gentagelser fra det moderne liv. Her udnytter hun på en finurlig og underfundig måde ornamentikkens uendelige muligheder.

En kunstanmelder skrev om Mette Mailund Strong: Det er glade, farvetindrende værker med fantasi og fabuleringsevne. De virker, som om de næsten har genereret sig selv, ikke bare i det enkelte billede, men i hele serier. I de større malerier udgør tusinder af små bitte elementer værkets hele. Farvefelter, mønstre, abstrakte figurer, overmalinger, net, prikker og løbere føjer sig sammen til en pulserende komposition.

Udstillingen vises i værkstedet: Byens Kunst, på 1. sal i Byens Hus, Jelling. Den åbner lørdag den 5. juni kl. 15 og kan derefter ses til og med søndag den 20. juni. Torsdag/fredag kl. 15 -17 og lørdag/søndag kl. 13 – 17. Fri entré. Alle er velkomne til åbningen af udstillingen.